„Искаме да направим един бодросменски празник, посветен на жената, която десетилетия наред изграждаше не само визията на хор „Бодра смяна“ като световен еталон за хорово изкуство, но жена, която даде изключително много за изграждането на хиляди деца като личности и стойностни членове на обществото“.

Това каза пред БНР Ани Алашка – съставител на сборника „Лиляна Бочева. Златната епоха на „Бодра смяна“ и бивш хорист. Тя е и сред организаторите на концерта в събота, с който се отбелязват 100 години от рождението на Лиляна Бочева – дългогодишен ръководител и диригент на световно известния български хор „Бодра смяна“. Настоящите хористи ще зарадват публиката с изпълнение на емблематични за детската хорова школа песни. А в последната част на концерта с изпълнения ще се включат и бившите бодросменци.

„Програмата включва около 30 изпълнения. Между тях ще представим и книгата, която създадохме в чест на годишнината на Лиляна Бочева. Стара традиция е в края на концертите на „Бодра смяна“ винаги на сцената излизат и бивши бодросменци. Тогава всички пеем нашия химн „Волен вятър. Младежка пролетна“, пеем „Родино мила“ – това са изпълнения, които винаги ни създават страхотна емоция. Тази емоция, това чувство остава в годините, без значение колко отдавна са били на сцената“, разказа Алашка в предаването „Хоризонт до обед“. Тя очаква на концерта в събота да присъстват бодросменци от всички поколения.

Събитието ще се проведе на 13 април в камерна зала „България“ от 16 часа.

Цялото интервю на Диана Дончева с Ани Алашка в предаването „Хоризонт до обед“ чуйте в звуковия файл.

Все още няма отговори

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *