Невена Василева е водещ на новините в Нова ТВ от 2012 г. Преди това трупа журналистически опит в продължение на повече от 13 години, като минава през всички звена на телевизионната кариера – била е репортер, водещ и редактор в няколко телевизии.

Признава, че с телевизията сбъдва своята най-голяма детска мечта. Началото поставя през 1998 г. като репортер и водещ в сутрешния блок на НКТ Евроком, а по-късно и в ББТ. След четири години трупане на опит и знания, Невена открива своето място в новините – там където може да бъде най-близо до зрителите и където има динамика, бързина, коректност и обективност. Следват няколко години „новинарска“ школа в ТВ Европа, където е нейното най-сериозно бойно кръщене – първите тежки ефири и отразяване на събития, които няма да забрави – атентата срещу българската военна база в Кербала през 2003 г. и кончината на Папа Йоан Павел Втори през 2005 г. Невена продължава професионалното си развитие в РЕ:ТВ и ТВ+, където води сутрешен блок, продуцент е на новини и водещ на централни емисии.

Днес продължава да информира зрителите като водеща на Новините на Нова. Казва, че преживява всичко, което чете, защото само така може да го разкаже на зрителя, а той да го разбере. И да повярва… „защото това е работата на добрия водещ – да разказва, за да му се доверят”, убедена е тя.

Непознатата Невена Василева за Възкресението и музиката в живота ѝ

Все още няма отговори

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Translate »