« на 16 »

От септември 2010 г. диригент на хор „Бодра смяна“ е Александър Кочков – музикант, диригент и педагог.

Александър Кочков е роден в София. Занимава се с музика от 8-годишна възраст. Завършва специалността “Начална училищна педагогика“ с профил музика в Софийския университет “Свети Климент Охридски“ през 1990 г. Работи като учител. През 1996 г. се дипломира в Държавната музикална академия “Панчо Владигеров“ със специалност “Хорово дирижиране“ в класа на професор Георги Робев. Работи като хормайстор и диригент на различни хорови формации. От 2002 до 2007 година е диригент на Камерен хор “Акцент“, с който участва и печели награди от международни фестивали и конкурси, вкл. сребърен медал на конкурса „Musica sacra” – Прага, 2003.

Бил е хормайстор и диригент на различни хорове и вокални формации. От 1997 година работи в Националния дворец на децата. Ръководител е на различни детски състави и е преподавател по пиано. От 1999 г. до 2005 г. заедно със Зоя Видас ръководи хора на Музикално-певческа школа „Добри Христов” към НДД.

От 2010 г. е диригент на хор „Бодра смяна”. Под негово ръководство хорът участва в концерти на НДД, фестивали за православна музика, преглед „Нова българска музика” на Съюза на българските композитори`2012 г., „България пее“ през 2016 г. и други.