Проф. Минка Златева е дългогодишен преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Проф. д-р Минка Златева е сред любимите преподаватели на студентите във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Кл. Охридски“. Тя няма нужда от представяне, защото освен обичан учител е и уважаван и високо ценен представител на българската научна и интелектуална общност.

Била е заместник-декан на факултета ( 1983-1985), ръководител на катедрата на ЮНЕСКО „Комуникация и връзки с обществеността“ (2003-2007) и член на Борда на директорите на ОРБИКОМ (2006-2008).

Проф. Златева се откроява като един от видните съвременни специалисти в областта на журналистиката, връзките с обществеността и медийната педагогика. Тя е автор на 12 лекционни курса и три монографии, съставител е на 17 научни сборника по проблемите на публичната комуникацияс широко международно участие. Чела е лекции в 8 български и 13 чуждестранни университета Специализирала е в Германия, Русия и Великобритания.Публикувала е статии и изследвания в десетки международни научни издания на няколко континента – Европа, Азия и САЩ.


Публикации за нея:

Проф. д-р Минка Златева: Когато журналистите не контролират властовите елити, общественото здраве е застрашено

вж. ВИДЕО

Все още няма отговори

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Translate »