Милица Божинова е родена на 4 юни 1957 в София.

Средното си образование завършва в 32 гимназия „Климент Охридски”, а висшето в ДМА „Панчо Владигеров”, специалност „Поп и джаз пеене”.

Кариерата й стартира на 5-годишна възраст, когато започва да свири на пиано. След това е хористка в хор „Бодра смяна”.

Още като студентка работи с Митко Щерев, записва филмова музика за „Адаптация”, „Завръщане от Рим”, „Обратната страна на огледалото”.

През 1978 започва работа към Концертна дирекция с „Фоноекспрес”, а две години по-късно се явява на конкурс за солистка на вокална група „Тоника”. От 1980 до 1991 е неизменна част от „Тоника СВ”, като през 1986 записва дуета с Илия Ангелов от „Диана Експрес” – „Скъпа моя, скъпи мой”, песен на Митко Щерев из едноименния филм.

След 1996 се отдава на самостоятелна кариера, но през от 1994 я съчетава с участия в новосформираната „Фамилия Тоника” след бенефисния концерт, събрал трите легендарни групи на Стефан Диомов. През 1996 излиза самостоятелният й албум „Хиромантия” от каталога на „Рива саунд”. От 2002 е в тандем на сцената и в живота с барда Асен Масларски, когато излиза и първият им общ проект „Обичай ме”.

През 2008 празнува 30 години на сцената, а през 2011 продължава да концертира и с колегите си от „Фамилия Тоника” Ралица Ангелова и Драгомир Димитров като трио, след заболяването на Георги Найденов и Ева Найденова се отдава основно на грижите за съпруга си и изявите й с формацията са епизодични.

Официален сайт: www.sites.google.com/site/militsaassen

Все още няма отговори

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    Translate »