Константина Гуляшка е кинорежисьор и сценарист. Родена е в София на 18.11.1942 г. Завършва СУ „Св. Кл. Охридски“, специалност Българска филология, през 1965 г. Работи в Студия за хроникални и документални филми (СТФ „Екран“) от 1964 г.

Режисьор на документалните филми: „По улица Раковска“ 1970, „Пътищата на безсмъртието“, „Берлински диалози“, „Работнически влак“, „Строители на духовен мост“, „Стивън Рънсиман“, „Послания от Ватикана“, „Момичета“, „Съпребивание с културата на старите българи“, „Проф. Рикардо Пикио“, „Хора тетовчани“, „Музика и идеи“, „Втората грамотност“, „Децата в информационния век“, „Всичко за България“ 1996; сценарист и режисьор на „Vincit qui patitur“ („Побеждава, който е търпелив“), 2001; режисьор на две игрални новели по цикъла „Ако можеха да говорят“ от Й. Йовков; телевизионна новела „Василена“, телевизионен филм „Зима“.

Член е на Асоциацията на филмовите продуценти, на Националния съвет за кино, на Национална комисия за категоризация на филми на видеоносители, на гилдия „Кинорежисьори“ към СБФД.

Все още няма отговори

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »