Екатерина Генова е директор на Дирекция „БНТ Свят и региони“ в Българската национална телевизия.

Завършила е журналистика, специалност „Печат“ в Софийския университет. Работила е като литературен сътрудник и редактор във вестниците „Вечерни новини“ и „Работническо дело“ – „Дума“. През 1990 година започва работа в БНТ като репортер в „По света и у нас“. По-рано  през 1984-86 г. е автор и водещ на тв рубриката „Актуална антена“.

През 1992 година при създаването на Ефир 2  става  автор и водещ на седмичното токшоу „Ах, тези муцуни“. То е на екрана  на  Ефир 2, а след закриването му  и на Канал 1, в продължение на 10 години. Книгата на Екатерина Генова  „450 съботи в студиото на „Ах,тези муцуни“ е посветена на задкадровата биография на предаването. След спирането на предаването, в продължение на 3 години Генова води авторска седмична рубрика със заглавие „Ах, тези…“ във вестник „Стандарт“. От 2005 година Екатерина Генова е ръководител на Сателитния канал на БНТ ТВ“България“.

Сценарист на документални филми  – „Ефир 2 – снимка за спомен“, 40 години БНТ, „Европеецът от Байлово“ /за Елин Пелин/, „Върховният“ /за Райнхолд Меснер/.

Омъжена с трима сина.

 

Все още няма отговори

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *