Александър Митев е роден в гр. София на 30 май 1993 г. Занимава се с музика от ранна дестска възраст. Седем години е хорист в Хор „Бодра смяна“ с диригент Лиляна Бочева, а след това четири години пее в Хора на софийските момчета – диригент доц. Адриана Благоева.

Участва в десетки представления на Софийската опера и балет в детски хорове към опери – „Отело“, „Тоска“, „Турандот“, „Кармен“, „Бохеми“ и др. Участва в записи за френски филми и т.н.

Учи в Национално музикално училище „Любомир Пипков“  в класа на Росица Вълканова, преподавател и в Нов български университет.

Участва в уърк шоп на Проф. Павел Герджиков с младата оперна певица Росица Данова за дуета „Жермон и Виолета“ из операта „Травиата“ от Джузепе Верди.

Посещава и участва в майсторски класове, като едно от най-ярките му участия е в майсторския клас на оперната прима Стефка Евстатиева, както и в майсторския клас на Проф. Павел Герджиков .

Той участва и в проекти на НБУ.

Александър Митев е пял като солист на Симфониета Видин, под диригентската палка на Давид Марчиан, Румъния.

Включен в книгата „Успелите деца на България 2010“ на Фондация „Димитър Бербатов“.

През сезон 2011/2012 г. на Нов симфоничен оркестър, Александър Митев прави своя дебют под палката на Корнелис Фровейн, Германия. Сезонът е под патронажа на Н.П. Джеймс Уорлик, посланик на САЩ.

През 2012 г. той е един от петте избрани младежи, които заминават да пеят на олимпиадата в Лондон, включени в Международната формация „Гласовете на младежката музика“, диригент Ричард Фростик.

Източник: http://almitev.blogspot.com

Все още няма отговори

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *