На 1 ноември 2017 г. децата от хор „Бодра смяна“ поздравиха с две песни в началото и една на финала на събитието гостите на Вторите годишни награди „Спасители на детството“, организирани от Националната асоциация по приемна грижа. „Мама“, „Жабешки хор“ и „Обичам те, родино“ прозвучаха пред повече от 200 участници в събитието – приемни семейства, представители на институциите, медии и др.

Водещите на церемонията – Лиляна Боянова и Драгомир Симеонов, не пропуснаха да отбележат, че „Бодра смяна“ е със 70-годишна история, но продължава да е все така бодра смяна 🙂

Наградите “Спасители на детството” се присъждат за втора поредна година за принос в развитието на приемната грижа в България. Инициатор и учредител на тази инициатива е Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) – единствената българска неправителствена организация, учредена от приемни родители и професионалисти, които вярват, че за хиляди деца без родителска грижа в България най-добрата алтернатива за живот извън институция е приемното семейство. НАПГ популяризира идеята за щастливото детство, за качествената приемна грижа, организира събития, кампании и инициативи, които насърчават партньорството между всички, за да има по-малко деца, лишени от родителска грижа, както и такива, които не живеят в семейна среда. НАПГ активно работи за това приемната грижа да се развива с най-високо качество, защото децата на България го заслужават.

Пълен видеозапис на наградите можете да видите ТУК.

Категория:

Все още няма отговори

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Translate »