На 12 април 2017 г. се навършват 93 години от рождението на Лиляна Бочева – ръководител на „Бодра смяна“ в продължение на 30 години и отдала практически целия си съзнателен живот за развитието на детското хорово творчество.

Лиляна Бочева бе не просто отличен музикант. Тя беше ерудит с широка обща култура, който раздаваше щедро своите знания и опит.

Поколения българчета имаха житейския шанс да се докоснат до тази забележителна жена, която остави незабравима следа в техния живот. Защото Лиляна Бочева изграждаше характери, изграждаше личности – перфекционисти, отговорни, дисциплинирани, трудолюбиви.

Педагози като Лиляна Бочева са като Халеевата комета – появяват се рядко, но не могат да останат незабелязани. Те са част от националното ни богатство, от културната ни история, която трябва да пазим и да предаваме на поколенията.

Да си спомним за музиканта, педагога и, най-вече – ЧОВЕКА Лиляна Бочева! Мир на душата й!

От признателните бодросменци

Категория:

Един отговор

  1. Светла памет на тази изключителна българка. Срещнахме се случайно, след като не бяхме се виждали поне тридесет години. Поздравих я с радост в сърцето и я попитах как е. Тя ми отговори усмихната, добре съм и ме нарече по име. Това така ме впечатли, че я попитах, как така ме помни, аз едно от многото деца, преминали през ръцете й. Как да не те помня, отвърна тя, усмихната, и ми каза номера, с който, както знаете, ние всички се номерирахме. Това ме порази. Тя, скъпата за мен, бе като изключителния Бончо Бочев. Същият бе и Ивелин Димитров. Тези страхотни хора ме научиха на много, едно от които, много важно качество, да си сериозен към работата, която вършиш. Аз всеки ден живея със спомена за моите прекрасни педагози.

Leave a Reply

Translate »