Децата от „Бодра смяна“ бяха достойна част от националния фестивал „България пее“, който се проведе в периода 15-17 април 2016 г. в 35 града в страната, с участието на над 150 вокални състава.

Участието на „Бодра смяна“ беше на 15 април, в Аулата на Софийския университет. Препълнилата залата публика дълго аплодира изпълненията на малките певци, които за сетен път доказаха, че „Бодра смяна“ е марка.

(Благодарим за снимките на Никифор Илиев)


България пееБългария пее“ е национална инициатива на Българския хоров съюз за популяризиране на хоровото пеене и поставянето му във фокуса на общественото вниманиеОрганизира се за първи път.

В рамките на три дни бяха изнесени концерти в градовете Асеновград, Балчик, Благоевград, Ботевград, Варна, Видин, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Добрич, Дупница, Казанлък, Кресна, Кюстендил, Пловдив, Поморие, Попово, Разград, Силистра, София, Хасково, Шумен, Ямбол. Освен хоровете от градовете домакини, ще пеят състави от Бургас, Велико Търново, Кърджали, Монтана, Нова Загора, Пазарджик, Плевен, Русе, Стара Загора, Търговище. Регламентът е отворен за различни хорови формации: детски, училищни, народни, църковни, класически хорове, вокални групи.

В кампанията се включиха хорови формации от 35 града в страната, които показаха красотата, богатството и колорита на хоровото изкуство у нас.

Кампанията има за цел да покаже принадлежността на хиляди българи към това достъпно и въздействащо изкуство, да представи красотата, богатството и колорита на хоровото майсторство в България; да обедини хоровете от страната в името на обща идея; да демонстрира потенциала и желанието за развитието на българските хорове у нас.

С инициативата беше белязано началото на честванията, посветени на 90-годишнината от създаването на Българския хоров съюз. Събитието се осъществява с подкрепата на българските хорове, техните диригенти, общините, организации-партньори и съмишленици.

Българското хорово изкуство е национално богатство. Неговите постижения са една от нашите визитни картички пред света.

Категория:

Все още няма отговори

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *