„Бодра смяна“ чества полувековен юбилей

Над 5000 деца от няколко поколения обикнаха музиката за цял живот чрез прославения хор


На 7 декември 1997 г. в зала „България“ днешните певци от хор „Бодра смяна“ събраха една от най-ентусиазираните публики на своя заключителен юбилеен концерт. В залата, препълнена до краен предел, бяха десетки бивши участници в състава, които със сълзи на очите припяваха на днешната бодра смяна. Над 5000 нашенчета аса свързали своето детство и юношество с изкуството на прославения по цял свят хор, чиито основи полага големият диригент и педагог Бончо Бочев. От ръцете на баща си поема щафетата неговата дъщеря Лиляна Бочева, чиято полувековна творческа дейност съвпада с празника на хора-институция в музикалния ни живот.

Известна с железния си нрав и твърда ръка на организатор, г-жа Бочева била така развълнувана, че едва когато на финала се поклонила на публиката, разбрала, че е забравила да облече наметката на празничната си тъмносиня рокля, плетена и украсена с маниста от майка й преди години.

Специално за „Вестник за жената“ г-жа Лиляна Бочева сподели: „Безкрайно съм щастлива, че в това трудно време успяхме да изнесем четирите си юбилейни концерта. Благодаря на всички певци – малки и големи, на спонсорите ни и на възторжената публика. Особено бяхме поласкани от присъствието на президента г-н Петър Стоянов“.

Само дни след юбилея работният ритъм ще смени празничното настроение. Репетициите продължават със същото старание, защото и диригентка, и певци очакват нови изяви, а на 1 декември 1999 г. ще честват 100 години от рождението на Бончо Бочев.

Автор: Надежда Соколенко, „Вестник за жената“

„Бодра смяна“ чества полувековен юбилей

Все още няма отговори

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *