„Бодра смяна“ получи Голямата награда на община Охрид

Хор „Бодра смяна“ беше отличен с Голямата награда на община Охрид за успешното си участие в Дните на българската култура, фолклор и традиции, които се проведоха в периода 29 юни – 3 юли 2019 г., в македонския град.

В рамките на фестивала се проведоха две конкурсни вечери, в които участници от цяла България мериха сили в различни категории, а общият брой на изпълнителите надхвърли 600. Сред тях бяха и децата от хор „Бодра смяна“, които се представиха отлично с две програми: фолклорни обработки и църковнославянски песнопения (в църквата „Св. София“). Председател на журито бе д-р Маргарита Кръстева, фолклорист от НБУ.

Организатори на празника на българския фолклор в Охрид са Асоциацията за култура и изкуство „АРТ Вивенди“ – Охрид, и Фондация „ЖАР-C“ от България. Събитието се проведе с подкрепата на Посолството на Република България в Северна Македония, сдружение “Македонско-българско приятелство“ и Нов български университет. Целта на фестивала е да популяризира традиционния български певчески и танцов фолклор в разгара на туристически сезон в северномакедонския град.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Translate »